Бедствено положение е обявено в община Своге от 21:30 часа на 15 август,

...
Бедствено положение е обявено в община Своге от 21:30 часа на 15 август,
Коментари Харесай

Бедствено положение e обявено в община Своге

Бедствено положение е оповестено в община Своге от 21:30 часа на 15 август, след съвещание на Кризисния щаб по бедствия и повреди, оповестиха от Общината. Въвеждането на бедственото състояние се постанова заради неочакваното прекъсване на притока на вода в река Искрецка, което води до прекъсване и на водоснабдяването в селата Искрец и Свидня, град Своге и елементи от село Церово.

Кризисният щаб набелязва и няколко ограничения за справяне с рецесията. Сред тях са обезпечаване на водоноски с питейна вода за обитаемоте места, както и правене на график и установяване тук-там за разполагане на водоноските. 

По неотложност ще бъдат осъществени хидрогеоложки изследвания за изграждане на сондажи в Своге и засегнатите села. Кризисният щаб разисква и създаване на спешни връзки от съществуващи водоизточници за различно водоснабдяване. Кметовете на засегнатите села ще създадат временни щабове и ще провеждат снабдяването с вода на популацията, като рапортуват ситуацията на оперативните дежурни на община Своге. 

Министерският съвет, Министерството на околната среда и водите, Министерството на районното развиване и благоустройството, Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, и регионалният шеф ще бъдат известени за бедственото състояние. За противопожарно водоснабдяване ще се подсигурят подстъпи към река Искър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР